Wednesday, January 6, 2010

SKINHEAD ATTITUDE (2003)



Duration: 93min
Genre: Documentary
Language: English

Explaination:
Ini adalah sebuah filem yang bagus, dokumentari yang baik tentang perjalanan seorang skins girl mencari kebenaran tentang budaya skinhead. Aku dah tengok dokumentari Skinhead Attitude ni dua kali dan aku suka dengan part awalnya dari Bad Manners 'Buster, dia ni betul-betul ikon skinhead. Pada aku, dokumentari ini sangat menarik untuk mengkaji pergerakan skinhead di Eropah. Tapi dari satu sisi, dokumentari ni banyak sangat memaparkan bonehead bodoh yang sama sekali tak masuk akal. MEREKA INI BUKANLAH skinhead, jadi mereka seharusnya tidak diberi slot yang banyak. Tak masuk pun takpe. Tapi dari satu sisi yang lain, penonton boleh melihat betapa bodohnya ideologi-ideologi rasisme bonehead ini, sekaligus membenci perkauman. Mungkin juga. Ada interview bersama Roddy Moreno dari The Oppressed dan temubual dengan Jimmy Pursey, Lauren Atkin pun best! Ia mungkin lebih menarik jika letakkan sedikit je part bonehead dan lebih banyak memaparkan tentang perjuangan SHARP sejak dari dulu. Selain itu, ia juga banyak memaparkan tentang rudeboys dan pelbagai cabang skinhead yang lain. (redskins, tradskins, gayskins, dan sharp). Apa-apa pun, ia adalah sebuah dokumentari yang sangat baik dan boleh dijadikan panduan kepada sesiapa sahaja untuk mengenali pergerakan skinhead. Sesiapa yang boleh buat subtittle dalam bahasa malaysia, dialu-alukan sebab takut ada budak-budak yang tak faham. Macam hari tu aku nampak, nazis pakai baju american history x. huhu.

p/s: skins girl (karole) tu memang cute habis! karole, i love you! :D

Trailer:


Watch Online:
http://video.google.com/videoplay?docid=1352778664301005962&hl=sk

Download:
http://rapidshare.com/files/101977678/sa_h99.part1.rar
http://rapidshare.com/files/101978263/sa_h99.part2.rar
http://rapidshare.com/files/101978878/sa_h99.part3.rar
http://rapidshare.com/files/101979494/sa_h99.part4.rar
http://rapidshare.com/files/101980147/sa_h99.part5.rar
http://rapidshare.com/files/101980823/sa_h99.part6.rar
http://rapidshare.com/files/101981321/sa_h99.part7.rar
http://rapidshare.com/files/101981704/sa_h99.part8.rar

2 comments:

jeph said...

haha..bebudak nazi tu tengok version xde subtitle kot!..tu yg x paham tu..haha!

left right said...

gw ska blog lu bos update trz bos